Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden.

U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Ik ga akkoord

Nieuwjaarsduik

 

De officiële Unox Nieuwjaarsduik in de Noordoostpolder 2024!

 

Een spetterend begin van 2024!

Traditiegetrouw vinden er in het hele land (en daar buiten) nieuwjaarsduiken plaats op 1 januari van het nieuwe jaar. Ook in de Noordoostpolder is de jaarlijkse duik een traditie, waar vorig jaar ruim 400 mensen aan mee deden. Dit jaar verwachten organisatoren Reddingsbrigade Noptunus en Bij Ons in de Wellerwaard geen ijsschotsen of winterse buien, maar wel een gezellige duik voor iedereen die het nieuwe jaar met een leuke uitdaging wilt beginnen!

Vanaf 11.30u kunnen de duikers zich melden bij de inschrijftafel om gratis mee te doen aan de duik. Het inschrijven is verplicht, en zorgt er voor dat de organisatie kan bijhouden hoeveel mensen er mee doen aan de duik. Bij de inschrijftafel zijn ook de vertrouwde UNOX mutsen te verkrijgen voor de duikers! Na een korte warming up, verzorgt door Project New Me, zal burgemeester Roger de Groot om exact 12.00u het startsein geven voor de duik. Hoewel de huidige voorspellingen geen extreem winterse temperaturen voorspellen, zal het water koud genoeg zijn om de deelnemers een uitdaging te bieden.

Na afloop van de duik is er voor elke deelnemer een kom erwtensoep, en ook het team van restaurant Bij Ons staat klaar met warme dranken om de deelnemers en publiek op te warmen. Het nieuwe jaar begin je natuurlijk gezellig en met goed gezelschap!

Deelname aan de nieuwjaarsduik is op eigen risico, maar er worden maatregelen genomen om alle risico’s te beperken. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. De nieuwjaarsduik in de Wellerwaard is een officiële UNOX Nieuwjaarsduik. Meer informatie is te vinden op www.noptunus.nl/nieuwjaarsduik.

 

 

De belangrijkste punten op een rijtje:

 • Zondag 1 januari 2024, 12.00u.
 • Inschrijven vanaf 11.30u (hier krijg je ook je Unox muts!).
 • Friesepad 4a, 8305AZ in Emmeloord.
 • Parkeerplaats vol? AUB NIET in de berm parkeren.
  Extra parkeerplaatsen zijn te vinden aan beide zijden van de Wellerwaard:
  Parkeerplaats Zuid    Parkeerplaats Noord
 • Na afloop kunnen de duikers opwarmen met een kop warme soep.
  Uiteraard is het uitgifteloket van Bij Ons in de Wellerwaard ook geopend!

Voor meer informatie en updates kunnen jullie ons volgen op social media, of onze websites in de gaten houden. Uiteraard delen we de belangrijkste informatie ook via de mail!
Voor nu alvast fijne feestdagen toegewenst en we zien jullie graag op 1 januari bij de duik!

Met vriendelijke groet,
Reddingbrigade Noptunus &  Bij Ons in de Wellerwaard

 

Agenda

Geen evenementen

Aangesloten bij:

Social Media: